Usein kysytyt kysymykset

Voiko Ekotorilta ostettua tuotetta palauttaa?

Yleensä mahdollisesta palauttamisesta voi sopia tuotetta ostettaessa. Koneet ja laitteet voi palauttaa, jos ne osoittautuvat viallisiksi. Vaatteilla ja ”tavallisella tavaralla” ei ole palautusoikeutta, joten tutkithan tarkoin niiden kuntoa ja sopivuutta ennen ostopäätöstäsi.

Miksi samalla tai samankaltaisella tuotteella on kaksi eri hintaa?

Siihen on ainakin kolme mahdollista selitystä. Tuotteissa voi kuitenkin olla jotain eroa, ainakin hinnoittelijan mielestä. Tavallisempi selitys on kuitenkin se, että eri työntekijät arvottavat tuotteita hiukan eri tavalla eikä samakaan työntekijä aina samalla tavalla.

Miksi kaikissa tuotteissa ei näy hintaa?

Ekotorilla on tuhansittain uniikkeja tuotteita. Kysymykseen on monta erilaista vastausta tapauksesta riippuen, aina inhimillisestä erehdyksestä hintalapun katoamiseen. Muutamiin tuotteisiin ei ole pantu hintoja, koska ne on hinnoiteltu ryhmittäin (esimerkiksi kirjat pääsääntöisesti 50 snt/kpl). Usein käy niin, että tuote (varsinkin iso, esimerkiksi huonekalu) on pantu myyntiin, mutta sitä ei ole ehditty/huomattu hinnoitella. Kun asiakas haluaa ostaa hinnattoman tuotteen, myyjä määrää sille hinnan.

Mistä Ekotori saa rahansa ja mihin se käyttää rahansa?

Ekotori saa rahaa lähes pelkästään myymistään tavaroista (toisinaan myös palkkatukea). Rahat kuluvat työntekijöiden palkkoihin ja muihin toiminnan pyörittämisen kuluihin. Eli ilman teitä, hyvät asiakkaat, ei olisi myöskään Ekotoria.